Gå til B2B webshop
Fri Fragt til Pakkeshop
Ved køb over 239 kr.
Er din ordre en gave?
Tilføj en personlig korthilsen
Økologi
Kun de bedste råvarer
Kurv 0 0,00 kr.

Rabarbertærter

Lækker rabarbertærte opskrift. Rabarbertærter med mørdej og hvid chokolade frangipane. 4 stk. Prøv vores opskrift på rabarbertærte, vi er sikker på du bliver familien helt.

Forberedelsestid: 40 minutter

Tilberedelsestid: 60 minutter

Mørdej:

– 140g hvedemel

– 40g flormelis

– 1 nip salt

– 70g smør, koldt

– 1 æggeblomme

 

Hvid Chokolade Frangipane:

– 80g smør, blødt

– 80g sukker

– 80g mandelmel

– Fintrevet skal 1 øko citron

– 1 æg

– 100g Peru 38% hvid chokolade fra Home Cooking Serien.

 

Sukkerlage og rabarberfyld:

– 20g vand

– 20g sukker

– 200g rabarber, skyllet og skåret i stykker á ca. 1 cm

Mørdej:

  • Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade – det gør jeg selv, men det er langt fra alle, som har sådan en plade)
  • Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanefyldet laves.

Hvid Chokolade Frangipane:

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel og citronskal i, tilsæt ægget samt den hvide chokolade og rør sammen til en ensartet creme.

Samling, sukkerlage og rabarberfyld:

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringene og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbundene.
  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et øjeblik, til sukkeret er opløst.
  • Fordel rabarberstykker på frangipanecremen. Pensl rabarberstykkerne med sukkerlagen.
  • Bag tærterne i ca. 25-30 min. Køl af og nyd dem helt nybagte med letpisket flødeskum til.

Servering

Obs: Man kan også sagtens bruge almindelig små tærteforme, hvis man ikke har tærteringe. Desuden kan opskriften snildt laves som en stor tærte i en 20,5 cm tærtering eller tilsvarende tærteform. Der skal blot bruges 300 g rabarber i stedet, og bagetiden øges med 5-10 minutter.

Ingredienser

1kg – Peru 38% Hvid Chokolade

345,00 kr.
Knapper af blid, cremet og fyldig hvid chokolade med tydelige noter af vanilje.

200g – Peru 38% Hvid Chokolade

85,00 kr.
Knapper af blid, cremet og fyldig hvid chokolade med tydelige noter af vanilje.
Indkøbskurv
🎁 Kun 239,00 kr. væk fra gratis forsendelse
Din kurv er tom.

Det ser ud til, at du ikke har truffet et valg endnu.