OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

Økoladen & Elmelund Chocolatier Organic

OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

✔️ Økologi – Kun de bedste råvarer

✔️ Dansk Produktion – 100% danskproduceret chokolade

✔️ Hurtig levering – Fri fragt til pakkeshop ved køb over 284kr.

Påske - Find alt den chokolade du har brug for til påsken

Påsketræstammer

Pift de hjemmelavede træstammer op med påskegul farve og knasende grønne pistacier. De er ikke spor svære at lave, men vil med garanti begejstre på påskebordet. Hvis de ikke skal serveres for børn, er det klart at foretrække at smage dem til med ægte rom. De ristede afskallede hasselnødder kan købes en del steder efterhånden. Men ellers kan man nemt lave dem selv: Kom hele hasselnødder i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft og rist dem i ca. 10 -15 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulre derefter hinderne af.

Tilberedningstid: ca. 1 time i alt

Tid på køl: 30 minutter 

 

Påsketræstammer

10 stk.

Træstammefyld:

75 g ristede afskallede hasselnødder

300 g brownie (eller en anden rest chokoladekage)

50 g hindbærsyltetøj 

2-3 tsk. romessens (eller 15 g mørk rom)

10 g kakaopulver

 

Marcipanovertræk:

150 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic 

70 g flormelis

15 g glukosesirup

Gul frugtfarve

 

Lidt ekstra flormelis til udrulning 

 

Pynt:

100 g São Tomé 66%

Lidt hakkede usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Træstammefyld:

  • Blend de ristede nødder helt fint. 
  • Bræk brownien i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med de fintblendede hasselnødder. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør sammen til en ensartet masse.
  • Stil massen på køl i en halv times tid.
  • Tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

 

Marcipanlag:

  • Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen med dråber af frugtfarve (tilsæt lidt ad gangen for ikke at overdosere)
  • Rul den gule marcipan ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. 
  • Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i 10 stykker.

Chokoladepynt:

  • Smelt og temperer chokoladen.
  • Dyp træstammernes ender i chokoladen. 
  • Kom en lille klat chokolade på toppen og drys med lidt hakkede pistacier. 
  • Stil træstammerne på køl til de skal spises.
0