OBS: Vi holder juleferie og sender først ordrer igen d. 2 januar.

OBS: Vi holder juleferie og sender først ordrer igen d. 2 januar.

Hasselnødnougat Is

Cremet hasselnødnougat is til 4-6 personer. Isen er lavet med hasselnødnougat fra sortehavets kyster, som er ristet ekstra mørke for at give en kraftig og fremtræden smag.

Forberedelsestid: 20 minutter + 30 minutters afkøling

Tid på ismaskinen: 20 minutter

Hasselnødnougat Is:

– 100g Hasselnødnougat fra Home Cooking Serien.

– 250 ml sødmælk

– 250 ml piskefløde

– 1 nip salt

– 4 æggeblommer

– 70g sukker

Pynt:

– 30-50g ristede Piemonte hasselnødder

– 30-50g 70% Peru Mørk Chokolade fra Home Cooking Serien.

Hasselnødnougat Is:

  • Skær hasselnødnougaten i mindre tern og stil til side.
  • Bring sødmælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks hasselnødnougaten og rør rundt, til den er smeltet godt sammen med mælke-flødeblandingen. Tilsæt et nip salt.
  • Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme nougatmælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris.
  • Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
  • Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og drys med ristede hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade.
  • Stil på frost til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.
0