OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

Chokoladesnegle

Fantastiske chokoladesnegle med marcipan. De lynhurtige chokoladesnegle er super nemme og lave og smager himmelsk. Opskriften giver 10 chokoladesnegle.

Forberedelsestid: 1 time

Hviletid ca: 15 timer

Tid i ovnen: 20-25 minutter

Dej:

– 175 ml sødmælk

– 10g gær

– 2 æg

– 120g smør, blødt

– 1 tsk. salt

– 30g sukker

– 1/2 tsk. stødt kardemomme

– ca. 500-550g mel

 

Marcipanremonce:

– 100g smør, blødt

– 100g sukker

– 100g Marcipan fra Elmelund Home Cooking serie.

 

Chokoladefyld:

– 100g Peru 70% mørk chokolade fra Elmelund home Cooking serie.

 

1 sammenpisket æg til pensling

Dagen / aftenen inden

  • Hæld mælken i en skål eller røremaskine
  • Tilsæt gær og rør rundt
  • Tilsæt æg, sukker og kardemomme og lødt smør sammen med den første 1/3 del af melet – rør rundt.
  • Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre til fingrene.
  • Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Rør marcipanremoncen imens.
  • Rul dejen ud til et stort rektangel (ca. 30x40cm) på et let meldrysset bord.
  • Smør marcipanremoncen ud på dejen i et jævnt lag over det hele.
  • Fordel chokoladen oven på.
  • Rul dejen på den lange led til en pølse.
  • Skær derefter rullen i 10 store snegle – brug gerne en sytråd til at undgå at presse sneglene for flade med en kniv.
  • Fordel sneglene i et ildfast fad (ca. 32×24 cm) beklædt med bagepapir.
  • Dæk fadet med husholdningsfilm og lad sneglene hæve på køkken i 30 minutter.
  • Stil dem derefter på køl natten over.

På dagen:

  • Tag sneglene ud på køkkenbordet og lad dem tempere/hæve i 1,5 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag sneglene i ca. 20-25 minutter til flot gylden (Hold øje med afbagningen undervejs, så de ikke bliver for mørke. Hver ovn bager forskelligt)
  • Server sneglene nybagte, men afkølede.
0