OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

OBS: Vi holder sommerferie og sender derfor ikke ordrer afsted mellem d. 17 juli og 5 august.

Chokoladeis med bagte rabarber

Klassisk chokoladeis med kraftig 70% mørk chokolade. Chokoladeisen komplimenteres af bagte rabarbere, for at give den et lækkert sommertwist. Opskriften giver is til 4-6 personer.

Is:

Forberedelsestid: 20 minutter + 30 minutters afkøling

Tid på ismaskinen: 20 minutter

Bagte Rabarber:

Forberedelsestid: 10 minutter + 30 minutters afkøling

Tid i ovnen: 12 minutter

Chokoladeis:

– 100g 70% Peru Mørk Chokolade fra Home Cooking Serien.

– 250 ml sødmælk

– 250 ml piskefløde

– 4 æggeblommer

– 90g sukker

Bagte Rabarber:

– 200g rabarber

– 80g sukker

– 1 dl vand

– 1 bakke danske jordbær

Chokoladeis:

  • Hak chokoladen helt fint og stil til side.
  • Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.
  • Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris.
  • Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken.
  • Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og stil på frost til den skal spises.
  • Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men kig til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.

Bagte Rabarber:

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær rabarberstænglerne i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over.
  • Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne.
  • Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Servering

Servering

Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend dem med de bagte rabarber. Fordel en passende mængde i portionsskåle og kom en kugle chokoladeis på lige inden servering.

0