OBS: Vi holder juleferie og sender først ordrer igen d. 2 januar.

OBS: Vi holder juleferie og sender først ordrer igen d. 2 januar.

Chokoladebidder med Daddelkaramel & Peanuts

Veganske og glutenfri. 10 store eller 20 mindre stykker.

Forberedelsestid: 35 minutter

Tilberedelsestid: 2 timer

Dadelbund:

– 150g mandler

– 150g dadler, uden sten

– 1/2 tsk. vaniljepulver

 

Dadelkaramel:

– 100g dadler, uden sten

– 80g crunchy peanut butter

– 60g saltede peanuts

 

Chokolade topping:

– 75g Peru 70% fra Elmelund Home Cooking Serien.

– 80g crunchy peanut butter

Daddelbund

  • Blend mandlerne groft i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen.
  • Pres dadeldejen ud i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Obs: man kan også blende mandlerne helt fint, hvis man ikke ønsker ”knas” i bunden.

Daddelkaramel

  • Blend dadler og peanut butter sammen til en karamel og fordel på dadelbunden.
  • Drys hele saltede peanuts på og tryk dem forsigtigt lidt ned i dadelkaramellen.

Chokolade topping

  • Kom chokoladeknapperne i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs.
  • Tilsæt peanut butter og rør godt rundt til en ensartet masse. Fordel over bunden.
  • Sæt på køl i et par timer, inden den skæres ud. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.
1