Peru

"Kakaoens Mekka"

Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. Peru bygger kulturelt på store civilisationer som Notre chico-civilisationen og Inkariget. Hvad naturen angår er Peru et af de 17 lande med størst biodiversitet i verdenen.

 

Peruvianske kakaofarmere

De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder.

 

Fra kakaotræet til dig

Mange faktorer spiller ind, når man vil fremstille chokolade, der lever op til navnet "gudernes føde". Vejret skal give de rette betingelser for en god høst. Fermenteringen skal frembringe de perfekte smagsstoffer, og tørringen skal sikre bønnerne mod mug og samtidig indkapsle den gode smag og aroma. Kakaobønnerne fragtes fra Peru til forarbejdning i Tyskland og videre til Økoladen herunder Elmelund Chocolatier Organic på Sydsjælland. Utallige processer, hvor kakaoen moses, renses, smeltes og tilsmages, ligger grund for en addeles guddommelig mundfuld til dig.

 

Kakaobønne: Chuncho (Trinitario)

De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere de tre Peru varianter, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og opnå bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering, resulterer i utrolig velkomponerede chokolader med en frugtige undertoner.

 

Fri fragt

Fri fragt ved køb over 250 kr

Hurtig levering

Hurtig levering 1-2 hverdage

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer