Saltkaramel Trøfler

24 chokoladetrøfler med saltkaramel

 

Trøfler:

- 150g 41% Peru Mælkechokolade fra Elmelund Home Cooking Serien

- 50g sukker

- 25g glukosesirup

- 100 ml piskefløde

- 1/4 tsk. salt

 

Overtræk:

- 300g Peru 41% Mælkechokolade fra Elmelund Home Cooking Serien

- Guldstøv
​​​

Trøfler:

Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Kom sukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt af gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt salt. Køl karamellen ned til 75 grader og hæld over den smeltede mælkechokolade i skålen, og rør rundt med en dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Lad ganahcen sætte sig på køl i 4-5 timer eller gerne natten over, og til da til 24 lige store trøfler. Overtræk trøflerne med den tempererede mælkechokolade. Sæt dem på et stykke bagepapir og lad dem størkne i et køligt rum. Drys eller pensl med lidt guldstøv. Opbevar dem køling indtil servering.

 

Tip:

Trøflerne kan med fordel også overtrækkes med tempereret 70% Peru Mørk chokolade fra Elmelund Home Cooking Serien.

 

 

Fri fragt
 

 

Hurtig levering

Hurtig levering 1-2 hverdage

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer