Rabarbertærter

Lækker rabarbertærte opskrift. Rabarbertærter med mørdej og hvid chokolade frangipane. 4 stk. Prøv vores opskrift på rabarbertærte, vi er sikker på du bliver familien helt. 

 

Forberedelsestid: 40 minutter

Tilberedelsestid: 60 minutter

 

Mørdej:

- 140g hvedemel

- 40g flormelis

- 1 nip salt

- 70g smør, koldt

- 1 æggeblomme

 

Hvid Chokolade Frangipane:

- 80g smør, blødt

- 80g sukker

- 80g mandelmel

- Fintrevet skal 1 øko citron

- 1 æg

- 100g Peru 38% hvid chokolade fra Home Cooking Serien.

 

Sukkerlage og rabarberfyld:

- 20g vand

- 20g sukker

- 200g rabarber, skyllet og skåret i stykker á ca. 1 cm

Mørdej:

  • Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade – det gør jeg selv, men det er langt fra alle, som har sådan en plade)
  • Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanefyldet laves.

 

Hvid Chokolade Frangipane:

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel og citronskal i, tilsæt ægget samt den hvide chokolade og rør sammen til en ensartet creme.

 

Samling, sukkerlage og rabarberfyld:

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringene og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbundene.
  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et øjeblik, til sukkeret er opløst.
  • Fordel rabarberstykker på frangipanecremen. Pensl rabarberstykkerne med sukkerlagen.
  • Bag tærterne i ca. 25-30 min. Køl af og nyd dem helt nybagte med letpisket flødeskum til.
     

Obs: Man kan også sagtens bruge almindelig små tærteforme, hvis man ikke har tærteringe. Desuden kan opskriften snildt laves som en stor tærte i en 20,5 cm tærtering eller tilsvarende tærteform. Der skal blot bruges 300 g rabarber i stedet, og bagetiden øges med 5-10 minutter. ​​​​

 

 

Fri Fragt til Pakkeshop

Ved køb over 200kr

Hurtig Levering

1-2 Dages levering

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer