Cremet chokolade panna cotta til 6 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedelsestid: 4 timer
Chokolade Panna Cotta:
- 100g 80% Ecuador Mørk Chokolade fra Home Cooking Serien. Køb her
- 2 blade husblas
- 4 dl piskefløde
- 50g brun farin
Crumble:
- 30g havregryn
- 30g hasselnødder, utrafinthakkede
- 100g hvedemel
- 1 nip salt
- 30g sukker
- 20g brun farin
- 75g smør
Chokolade Panna Cotta:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom fløden i en gryde og tilsæt brun farin. Varm op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør da rundt med et piskeris, til chokoladen er helt smeltet. Hæld chokoladefløden i 6 forme og køl dem af, inden de stilles på køl i minimum 4 timer, før de er klar til servering.
Crumble:
Kom alle ingredienser i en røremaskine og rør det sammen til en ensartet smuldret dej. Stil på køl i 15 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10 minutter til fint gylden. Køl helt af. Opbevar i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.
Tip:
Panna Cottaerne kan også laves i serveringsskåle og pyntes med crumble og eventuelt granatæblekerner.