Påskekage

Saftig økologisk Påskekage med chewy mandelbund med kokos, fløjlsbløde og luftig hvid chokolademousse med citron samt knasende sprøde crumble med kokos og citron. Kagen er derudover også pyntet med vores Dragée med letristede mandler, hvid chokolade, kokos og lemon.

10 Personer

 

Forberedelsestid: 1 time og 15 minutter

Tilberedelsestid: 25 minutter + fryse og/eller køletid

 

Mandelbund med kokos

- 100g Økologisk hvid Peru Chokolade fra  Elmelund Home Cooking Serie. Køb her

- 80g mandler

- 20g kokosmel

- 100g smør

- 2 æg

- 80g sukker

- 1 nip salt

 

Hvid chokolademousse med citron

- 150g 38% hvid Peru Chokolade fra Elmelund Home Cooking Serien. Køb her

- 250 ml piskefløde

- 1,5 husblas

- 50 ml friskpresset citronsaft

 

Kokos citron crumbleknas

- 25g kokosmel

- 25g mel

- 25g sukker

- 25g smør

- Fintrevet skal af 1/4 citron
 

Pynt

- Dragée - Mandler med Hvid Chokolade Lemon & Kokos. Køb her

- Lidt finthakkede usaltede pistacier

Mandelbund med kokos

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges) sammen med kokosmel. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler og kokos i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af. Kom dernæst hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen.

​​​​Hvid chokolademousse med citron

Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm 50 ml fløde og 50 ml frisk citronsaft op i en gryde til lige akkurat kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid straks husblasen fri for vand og rør den ud i den varme citronfløde. Hæld straks over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i den håndvarme chokoladecreme og dernæst forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel moussen oven på mandelbunden. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

 

​​​​Crumbleknas

Kom alle ingredienser i en minihakker og blend hurtigt til en ensartet smuldret dej. Stil på køl i 15 minutter. Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter til fint gylden. Køl helt af. Opbevar i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.

 

​​​​Inden servering

Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Lige inden servering pynt kagen med dragéerne, det sprøde crumbleknas og lidt finthakket finthakkede pistacie. Nyd kagen direkte fra køl.

 

 

Fri Fragt til Pakkeshop

Ved køb over 200kr

Hurtig Levering

1-2 Dages levering

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer