Hvid Chokolade Mousse

Lækkert mousse med hvid chokolade - til 6 personer.

 

Hvid Chokolademousse:

- 220g hvid chokolade 38% Peru Hvid Chokolade fra Elmelund Home Cooking Serien

- 1 blad husblas

- 5 dl piskefløde

 

Rosmarinstegte æbler:

- 4 rosmarinkviste

- 30g smør

- 45g lys rørsukker

- 3 æbler, hakket i fine tern

- 1/2 citron saft

 

Ristede mandelflager

Hvid Chokolademousse:

Kom den stuetemperede hvide chokolade i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt med et piskeris, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i den hvide chokoladecreme. Fordel i glas og stil på køl natten over eller mindst 3-4 timer, til moussen har sat sig.

 

Rosmarinstegte Æbler:

Skyl rosmarinkvistene, tag rosmarinbladene af to af kvistene og hak bladene ultrafint. Smelt smørret på en pande og steg æblerne heri ved middelvarme sammen med rørsukker, citron og de små rosmarinstykker samt de to hele kviste, til æblerne er bløde og let gennemsigtige. Køl æblerne af. 

 

Pynt de hvide chokolademousser med rosmarinstegte æbler og ristede mandelflager umiddelbart inden servering.

 

Fri fragt
 

 

Hurtig levering

Hurtig levering 1-2 hverdage

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer