Hasselnødnougat Is

Cremet hasselnødnougat is til 4-6 personer. Isen er lavet med hasselnødnougat fra sortehavets kyster, som er ristet ekstra mørke for at give en kraftig og fremtræden smag. 

 

Forberedelsestid: 20 minutter + 30 minutters afkøling

Tid på ismaskinen: 20 minutter

 

Hasselnødnougat Is:

- 100g Hasselnødnougat fra Home Cooking Serien. Køb her

- 250 ml sødmælk

- 250 ml piskefløde

- 1 nip salt

- 4 æggeblommer

- 70g sukker


Pynt:

- 30-50g ristede Piemonte hasselnødder

- 30-50g 70% Peru Mørk Chokolade fra Home Cooking Serien. Køb her
​​​​​

Hasselnødnougat Is:

Skær hasselnødnougaten i mindre tern og stil til side. Bring sødmælk og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt straks hasselnødnougaten og rør rundt, til den er smeltet godt sammen med mælke-flødeblandingen. Tilsæt et nip salt. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en skål. Hæld den varme nougatmælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et koldt vandbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Nyd isen direkte fra ismaskinen, eller kom den i en form og drys med ristede hasselnødder og hakket Peru 70% mørk chokolade. Stil på frost til den skal spises. Hvis den kun står i fryseren i et par timer, kan den spises med det samme. Ellers kan det være en fordel at tage isen ud og stille i køleskabet i et kvarters tid inden servering. Men tjek til den løbende for at holde øje med konsistensen, og at den ikke begynder at smelte.

 

 

 

Fri Fragt til Pakkeshop

Ved køb over 200kr

Hurtig Levering

1-2 Dages levering

Dansk Håndværk

Dansk Håndværk

Økologi

Kun de bedste råvarer