Veganske og glutenfri. 10 store eller 20 mindre stykker.
Forberedelsestid: 35 minutter
Tilberedelsestid: 2 timer
Dadelbund:
- 150g mandler
- 150g dadler, uden sten
- 1/2 tsk. vaniljepulver
Dadelkaramel:
- 100g dadler, uden sten
- 80g crunchy peanut butter
- 60g saltede peanuts
Chokolade topping:
- 75g Ecuador 80% fra Elmelund Home Cooking Serien. Køb her
- 80g crunchy peanut butter
Daddelbund:
Blend mandlerne groft i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Pres dadeldejen ud i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Obs: man kan også blende mandlerne helt fint, hvis man ikke ønsker ”knas” i bunden.
Daddelkaramel:
Blend dadler og peanut butter sammen til en karamel og fordel på dadelbunden. Drys hele saltede peanuts på og tryk dem forsigtigt lidt ned i dadelkaramellen.
Chokolade topping:
Kom chokoladeknapperne i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt peanut butter og rør godt rundt til en ensartet masse. Fordel over bunden. Sæt på køl i et par timer, inden den skæres ud. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.