Lynhurtig og uimodståelig lækker økologisk chokoladespread der er et must have på morgenbordet. Opskriften giver 1 stort glas eller 2 mindre.
Forberedelsestid: 30 minutter
Chokolade Spread:
- 100g mandler
- 150g Peru 70% fra Home Cooking Serien. Køb Her
- 150g piskefløde
- 20g glukose sirup
- Evt. et nip salt
Chokolade Spread:
Rist mandlerne på en pande ved middelvarme, til de dufter dejligt ristet men ikke brændt. Køl lidt af og kom dem i en minihakker. Blend dem til de får en flydende/smøragtig konsistens. Det tager lidt tid. Tilsæt chokolade til mandelsmørret og blend videre. Kom piskefløde og glukosesirup i en gryde og varm op til kogepunktet. Hæld det i minihakkeren og blend sammen til en ensartet chokoladecreme. Den kan nu hældes på skoldede glas. For at sikre en helt ensartet konsistens hæld dog gerne lige chokoladecremen i en skål og rør godt igennem. Smag eventuelt til med et nip salt. Hæld på skoldede glas.
Holdbarhed er 2-3 uger på køl.
Ønskes en mere lys variant, kan man i stedet bruge 100 g Peru 70% mørk chokolade og 50 g Peru 41% mælkechokolade.